Първи козметични грижи за кожата на подрастващите

Ако си млад човек, във възрастта между 10 и 18 години и се питаш какви трябва да бъдат първите козметични грижи за кожата на лицето, тази статия е точно за теб.

 

От нея ще научиш:

 

  • как да поддържаш здравословна хигиена на кожата;

  • как да се предпазиш от поява на пъпки;

  • какви трябва да бъдат твоите първите козметични продукти;

  • как да ги използваш по правилния начин.

 

Когато човекът израства се променя тялото, но не само то. Променя се и кожата.

 

При някои хора кожата става по-суха, опъната, често се лющи.

 

При други, промяната се изразява в появата на мазни участъци, в зоната на черепното окосмяване, след това по челото и носа, а последствие и по цялото лице. Появяват се първите комедони /черни точки/, разширени пори и по-плътна структура на кожата.

 

Какво е нужно да правиш, ако си с МАЗНА КОЖА?

ПЪРВАТА, НАЙ-ВАЖНА ГРИЖА за мазната кожа е ПРАВИЛНАТА ХИГИЕНА!


ЧИСТАТА КОЖА Е ЗДРАВА КОЖА!

Редовното измиване с правилния продукт ще предпази кожата от многожесво проблеми, които могат да се развият при мазната кожа.

Измиването на лицето трябва да се извършва всеки ден – сутрин и вечер!

Когато си се изпотявал, когато си бил на замърсено място, измиването трябва да става и по-често.

Необходимо е да се измиват прецизно всички зони на лицето, включително кожата в близост до косата, ушите /зона бакембарди/ и под брадата.

Много често споменавам в моите статии, че почистването на лицето при хората с мазна кожа е основния ключ към предпазване от появата на проблеми – възпаления, пигментации, чувствителност.

Внимавай! Особено важно е да използваш продукт с естествени осапунители, за да не предизвикаш проблеми за в бъдеще.

Ето какво НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИШ: Не използвай сапуни, мокри кърпички и спирт. Колкото и да ти се струва практично и лесно да почистваш лицето си с тях. Използването на такива продукти превръща кожата в чувствителна и податлива към развитие на тежко акне – пъпки, черни точки, петна и белези. Да, знам, че тези продукти ти създават усещане за абсолютна чистота. Именно те обаче предизвикват засилване на омазняването в последствие и превръщат кожата в много чувствителна. Тя загубва способността си да се предпазва от бактерии и става лесна за възпаления и поява на пъпки.

Измивният гел на ЛЕГЕНДА е най-подходящият избор за твоя тип кожа. Почиства, отстранява грим и нечистоти, премахва мазнината и прави кожата скърцащо чиста, свежа и нежна.  Спомага свиването на порите и поддържа кожата чиста. Рязко намалява темпото на образуване на комедони,
Виж продукта от тук

Измивният гел е най-подходящият продукт за отстраняване на грим при младите дами. Надеждно почиства фондьотена и прекрасно отстанява спиралата от очите.

Гримът не е опасен за кожата! Превръща се във вреден тогава, когато не се почиства навреме и се оставя да пренощува върху кожата. За да се съхрани младостта на кожата е особено важно да се почиства гримът с подходящият продукт и по правилния начин!

При младежите измивният гел на ЛЕГЕНДА може да се използва не само за измиване на лицето, но и като пяна за бръснене и шампоан за коса. Поддържа кожата на лицето и на скалпа чиста, намалява омазняването, предотвратява появата на пърхот и люспички.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ИЗМИВНИЯТ ГЕЛ?

Една доза /една помпичка/ от гела се разрежда с вода, докато се превърне в пяна. Нанася се и се обтрива върху цялото лице и всички зони за почистване докато почисти добре нечистотиите и мазнината. След което се измива обилно с вода.

ВТОРАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СТЪПКА е поставянето на СЕРУМ С ХИДРАТИРАЩ ЕФЕКТ.

Когато мазната кожа остане без влага, започва да се превръща в проблемна. Липсата на влага я лишава от способността да се предпазва от бактерии и тя все лесно прави възпаления, пигментации и разранявания.

Влагата подпомага бързото възстановяване на кожата в случаите, в които има неразположения. Използването на хидратиращ серум е особено наложително за всички, които работят на компютър повече от два часа дневно. Излъчването на монитора предизвиква дехидратация и освобождаване на свободни радикали, които състаряват кожата, правят я чувствителна и податлива към козметични проблеми. Матиращият серум на ЛЕГЕНДА избистря кожата и видимо стимулира младежкото, здраво и красиво излъчване при мазна кожа. Виж продукта от тук

Серумът на ЛЕГЕНДА е създаден с цел да дава здраве и дълголетна красота при хората от най- ранна възраст до далечната зрялост.

Нека да видим какво е важно да правиш, ако си със СУХА КОЖА.


И отново ПЪРВОТО ВАЖНО НЕЩО Е ХИГИЕНАТА!

Най-голям процент от проблемите в младежка възраст се появяват от неправилния начин на поддържане на чистотата на кожата.

Кожата на лицето трябва да бъде почиствана задължително сутрин и вечер с тоалетно мляко. Начинът по който трябва да използваш тоалетното мляко и да се предпазиш от най-често срещаните грешки можеш да видиш тук:

3 често допускани грешки при употребата на тоалетно мляко

Огромно значение има продуктът с който ще извършваш почистването на лицето, когато кожата ти е суха. Необходим ти е продукт, който да отстранява нечистотиите, включително и грим без да изсушава кожата.

Тоалетното мляко на ЛЕГЕНДА почиства нежно, успокоява чувствителната кожа, хидратира. Кожата става чиста, мека и гладка. Поръчай своето тоалетно мляко от тук:

Тоалетно мляко \”Нежност\” на Легенда International skin care

Второто задължително нещо, което е необходимо да правиш за сухата кожа е да я хидратираш. С преминаването в следващата възраст кожата на лицето има огромна нужда от вода.

Какво би се случило, ако оставиш лицето си без задължителната хидратираща грижа?

Кожата ще се започне да се зачервява често, да се превръща в чувствителна. След време ще се появят петна и бръчки.

Как да осигуриш пълноценна хидратация?

Матиращ лифтинг серум Легенда

Създадох специален продукт за теб – серум с хиалуронова киселина – поръчай продукта от тук

Всеки път, когато измиеш лицето си е неоходимо да поставиш една доза от този серум, за да съхраниш красотата и еластичността на кожата. Той ще те предпази от бръчки, петна и чувствителност.

Когато се излагаш на слънце, непременно поставяй слънцезащитен продукт с фактор 50. Така ще съхраниш красотата си и ще се предпазиш от тежките проблеми свързани със спукани капиляри, пигментации, чувствителност и остаряване.

Продуктът SPF 50 + на ЛЕГЕНДА е най-доброто решение за твоят тип кожа в горещите дни. Повече информация за него можеш да видиш тук: Слънцезащитен подмладяващ „Крем SPF50 +“ на ЛЕГЕНДА International skin care

Ако имаш колебание за твоя тип кожа, запиши си час за  шейсет минутна платена диаганостика  в салон „Дивна  Медик” от тук: https://divnamedik.com/proceduri/ 

Ако статията ти се струва полезна, сподели я!

Не се колебай да ми пишеш, ако имаш въпроси, свързани с твоята красота на имейл: divnamedikds@gmail.com

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart